Wie zorgen er voor je?

O.M. Graafland

Deze dokter is gespecialiseerd in:
- Kindercare (kindermishandeling)
- Pulmonologie (longen)


Wat zijn uw hobby's?
Volleybal, lezen en Wii-en met mijn kinderen

Waarom wilde u dokter worden?
Eigenlijk heb ik nog steeds geen goed idee, waarom ik dat wilde. Het leek me een erg interessant beroep en vond het leuk om te kunnen.

Op welke afdeling werkt u en wat doet u zoal?
Ik werk met name op de polikliniek en op kinderafdeling T1. Op de polikliniek zie ik kinderen die ergens last van hebben, zoals buikpijn, hoesten of benauwd zijn en dan probeer ik erachter te komen wat er aan de hand is en probeer ik die klacht weg te halen. Op de afdeling liggen over het algemeen de wat ziekere kinderen. Daar zorgen we dan samen met de verpleegkundigen en de zaalarts voor. Daarnaast geef ik ook "les" aan de dokters in opleiding.

Vindt u het leuk om met kinderen te werken?
Vaak is het leuk, maar er zijn soms kinderen die wat minder leuk zijn (pubers zijn soms erg lastig, maar het is ook wel weer een sport om ook hen mee te krijgen in de behandeling).
Kinderen kunnen heerlijk open en eerlijk zijn en doen vooral datgene wat ze zelf willen. Het is leuk om het vertrouwen te winnen, zodat ze niet met heel veel tegenzin terugkomen. Soms is het moeilijker om met de ouders te werken dan met de kinderen, maar ja, die komen bijna altijd automatisch mee met het kind!

Wat is uw wens voor de toekomst?
Dat mijn kinderen in goede gezondheid groot worden en later gaan doen waar zij zin in hebben. Dat mijn vrouw en ik samen nog heel veel plezier hebben. Dat ik dit werk nog lang met veel lol mag en kan doen.

De vragen zijn verzonnen door leerlingen van de Openbare Basisschool Dubbeldam.

Terug naar alle dokters