Afspraak bij de dokter

De polikliniek

Wat is een polikliniek?
Alle spreekkamers (de kamers waar gesprekken worden gehouden), onderzoekskamers, de balie en de wachtkamer bij elkaar, zijn samen een polikliniek. Op de polikliniek worden spreekuren gehouden.


Polikliniek Kindergeneeskunde Dordwijk

Wat is een spreekuur?
De kinderarts heeft spreekuur op de polikliniek Kindergeneeskunde. Spreekuur wil zeggen dat de kinderarts met jou en je ouders/verzorgers gaat praten in een kamer: de spreekkamer. De polikliniekassistente meet en weegt je. Soms onderzoekt de dokter jou. Dit gebeurt in de spreekkamer of in een onderzoekskamer.


De polikliniekassistente meet hoe lang Mevrouw Aubergine is.

Er zijn 'gewone spreekuren' (hier komen kinderen met allerlei ziektes en aandoeningen) en 'speciale spreekuren' (voor kinderen die allemaal dezelfde ziekte of aandoening hebben.) Bijvoorbeeld een speciaal spreekuur voor kinderen met diabetes. Een overzicht van alle speciale spreekuren vind je hier.

Wat zijn locaties?
Het Albert Schweitzer ziekenhuis bestaat uit meerdere gebouwen op verschillende plaatsen. Wij noemen dat locaties. De kinderartsen werken op alle locaties:

  • Dordwijk         (Dit is in Dordrecht tegenover het zwembad en de ijsbaan.)
  • Amstelwijck    (Dit is ook in Dordrecht maar dan in de wijk Wielwijk)
  • Zwijndrecht
  • Sliedrecht


In Ridderkerk en Strijen hebben de kinderartsen ook spreekuur. Deze gebouwen zijn niet van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Terug naar afspraak bij de dokter