Hoe blijf ik gezond?

Hoe blijf ik gezond?

Wat kan je zelf doen om gezond te blijven? Je vader of moeder zegt het vast wel: gezonde voeding, lekker sporten, op tijd naar bed.... Het klinkt vast wel saai, maar ze hebben gelijk.

Gezonde voeding, met 3x per dag een maaltijd met bruin brood, veel groenten, en mager vlees of vis, 3 tussendoortjes met fruit, veel water of thee . Zo min mogelijk frisdranken, snoep en chips helpen je om niet te zwaar te worden.

Daarnaast is lichaamsbeweging heel belangrijk en leuk, liefst elke dag een uur. Met deze 2 zaken kan je veel ziekten op latere leeftijd voorkomen. Ook de beslissing om niet te gaan roken of alcohol te gaan drinken op de middelbare school is een hele slimme. Het is moeilijker om daarmee te stoppen, dan om er niet aan te beginnen. Een goede nachtrust van 8-10 uur per nacht helpt je ook om ’s ochtends weer fit aan de dag te beginnen en minder vatbaar te zijn voor infecties of langdurige vermoeidheid.

Er zijn echter ook ziekten die je ineens overkomen. Dan kan het soms zijn dat je een kinderarts nodig hebt. Wij helpen je in dat geval zo goed mogelijk. Als je verder kijkt op deze website, zie je bijvoorbeeld een aantal ziekten staan, en als je die aanklikt, kan je lezen wat die ziekte betekent, welk onderzoek er gaat gebeuren en wat er aan gedaan kan worden. Wil je nog meer uitleg, dan kan je je eigen kinderarts om meer informatie vragen, deze zal dit graag doen!