Slapen in 't ziekenhuis

Word je geopereerd?

De meeste kinderen vinden een operatie heel spannend en soms ook een beetje eng. Maar van de operatie zelf merk je gelukkig niets omdat je dan in een diepe slaap bent. Natuurlijk leggen we van te voren precies uit hoe alles gaat. Bekijk hier de foto voorstelling over een operatie.

Een paar uur voor de operatie mag je niet meer eten en drinken.

De operatie wordt niet op de kinderafdeling gedaan maar op een operatiekamer. Samen met je vader/moeder/verzorger word je naar de operatiekamer gebracht. Op de operatiekamer hebben alle mensen een blauw pak aan met een muts over de haren en soms een kapje voor de mond. Jijzelf en papa/mama/verzorger krijgen ook speciale kleren aan. Dit moet omdat in de operatiekamer alles heel schoon moet blijven. 

Van de verpleegkundige krijg je een zetpil zodat je minder last van pijn hebt als je weer wakker wordt na de operatie. Eén van je ouders of verzorgers mag mee naar de operatiekamer. Pas als jij in een diepe slaap bent gaan ze terug naar de kinderafdeling en wachten daar tot de operatie klaar is. Als jij wakker wordt, is je vader, moeder of verzorger zo snel mogelijk weer bij je.
Terug naar slapen in het ziekenhuis