Wat heb ik?

Dubbelzien

Misschien heb je zelf al wel eens gemerkt dat je dingen dubbel ziet. Dat kan met scheelzien link van maken te maken hebben, maar ook met andere dingen. Om dit goed uit te kunnen zoeken, wordt er een afspraak voor je gemaakt bij de orthoptist en oogarts in het ziekenhuis.
In ons ziekenhuis is de orthoptist een mevrouw die kijkt of je ogen recht staan en of je goed kunt zien. Om daar achter te komen, heeft zij testjes met een lampje en testjes met boekjes dichtbij. Voor het kijken verder weg, heeft ze speciale kaarten.

Na deze testjes krijg je druppels in je ogen, waardoor je wazig gaat zien doordat je pupillen groot zijn. Dat wazige zien kan trouwens wel een halve dag duren. Na driekwartier meten we de sterkte van je ogen op en weten we of je een bril nodig hebt.
Omdat je pupillen zo groot geworden zijn, kan de oogarts met een lampje in je ogen kijken of alles goed is. Als je een bril nodig hebt, krijg je meteen een recept mee voor de brillenwinkel. Soms zijn er meer onderzoeken nodig. Dan vertelt de oogarts je dit.